איך משלבים בין המחויבויות לעסק עצמאי לאימהות צעירה?

במהלך שנות הפעילות שלי בתחום הייעוץ והליווי של עסקים קטנים, פגשתי לא מעט נשים צעירות שהחליטו לאחר לידת הילד הראשון או השני לא לחזור לעבודתן המקצועית כשכירות, אלא להקים עסק עצמאי. 
לנשים צעירות אלו אני מבקשת לתת שבעה טיפים שיסייעו להן לשלב בין העסק העצמאי לבית ולילדים:

טיפ מס. 1- עשי תיאום ציפיות:

תיאום ציפיות עם עצמך, משפחתך ועם המלווה העסקית הינם קריטיים. כשאם צעירה מצהירה על כך שגידול הילדים שלה חשוב לה יותר או לפחות כמו הקריירה, יש לגבש מטרות עסקיות העולות בקנה אחד עם הצהרה זו. על פי ניסיוני, הכנסה של כ 3,000-5,000 ₪ לחודש הינה הכנסה ראלית לעסק מסוג זה. יחד עם זאת לנשים אחרות ציפיות הכנסה גבוהות יותר יחד עם נכונות להירתם לקידום העסק בהיקף משמעותי. 

טיפ מס. 2- לא כל עסק מתאים לך:

נשים צעירות רבות לאחר לידה, מבקשות להקים עסק הקשור בעולם התינוקות. חלק מהרעיונות אותם אני שומעת הם הקמת מרכז לאימהות וילדים, עיצוב/ייצור/יבוא של בגדי תינוקות, אימון לאימהות צעירות, סיוע לנשים לאחר לידה ועוד. לעתים הרעיון העסקי הקשור לעולם ההיריון, לידה ותינוקות  אינו הולם את הכישורים המקצועיים של היזמת, את המשאבים הכספיים העומדים לרשותה לצורך השקעה ראשונית ולאחר מכן כהוצאות קבועות או את השיקולים לטווח ארוך שנכון שיהיו לנגד עיניה בהקמת עסק חדש.  כשמדובר בשותפות עסקית חשוב מעבר לכך שהשותפות יוכלו לתרום לתכני הפעילות של העסק. מומלץ לכן להשקיע חשיבה וניתוח מקצועי על מנת להחליט על הכיוון העסקי הנכון. 

טיפ מס. 3- עדיף עסק המנוהל מהבית:

בדרך כלל הנוכחות בבית של אם צעירה הולמת את הרצון לאזן בין העסק והמשפחה. יתרה מכך, עסק מהבית נהנה מהטבות מס רבות שכדאי לנצלן. 

טיפ מס. 4- ארגני חדר / פינת עבודה:

ממליצה מאוד להקצות טריטוריה ייעודית לעסק. זה יכול להיות חדר עבודה אבל בהחלט גם פינת עבודה. נתקלתי במהלך השנים בפינות עבודה שמוקמו בחדר השינה. זהו פתרון שאיני ממליצה עליו. 

טיפ מס. 5- מצאי סידור לילדים:

כשאת בעבודה עלייך להיות פנויה מדאגות לתינוק או לילד. בתחילת דרכו של העסק, מצאי מסגרת גמישה על בסיס שעות. עם התפתחות העסק, תוכלי להרחיב למסגרת קבועה של מטפלת / פעוטון/ גן / מעון. 

טיפ מס. 6- צריך למדר:

חשוב לבנות סדר יום במסגרתו, עם תחילת עבודת העסק ועד לסיומה, יש להימנע מעבודות בית. אני מצליחה לבנות יחד עם לקוחות סדר יום מובנה המבטיח מידור בין פעילות העסק והבית ועמידה בכל היעדים והמשימות העסקיות והמשפחתיות. 

טיפ מס. 7- אל תנסי לשלב את הילדים בפעילות העסק:

אל תנסי לשלב את הילדים שלך בפעילות העסק, גם אם התכנים שלו מיועדים לילדים. זה פשוט לא עובד! 

בחזרה לדף הקודם
איך משלבים בין המחויבויות לעסק עצמאי לאימהות צעירה?